Renk Giderici de Türkiye'nin En İyisi Khan Arıtma
Khan Su Arıtma...
Kimyasal atık sulardaki kirliliğin azaltılması için renk giderimi sürecinde renk giderici kimyasallar kullanılmaktadır. Hızlı nüfus artışı ve sanayileşme sonucu yaşadığımız küresel iklim değişikliği tatlı su kaynaklarımızın kullanımında bazı sınırlamalar getirmektedir. Özellikle endüstriyel atık suların yeterince arıtılmadan alıcı ortama deşarj edilmesi sonucunda yıllık toplam yağışın havzalar arası dengesiz dağılımı, nüfus ve endüstrinin belirli havzalarda kontrolsüz yoğunlaşması sebebiyle zaten sınırlı olan tatlı su kaynaklarımız kirlenmekte, azalmakta ve kullanılamaz hale gelmektedir. Son dönemde Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği‘nde (SKKY) yapılan ilaveler ile tekstil, gıda, kağıt ve kimya gibi endüstriler için alıcı ortamı korumak amacıyla renk parametresi yeni bir atık su kirletici parametresi olarak tanımlanmıştır.
Pt-Co renk metodu, içilebilir suların ve doğal olarak suyun yapısında bulunan maddelerin sebep olduğu rengin belirlenmesinde kullanışlıdır. Yoğun renkli endüstriyel atık sularda uygulanamamaktadır. Endüstriyel atıkların karıştığı yoğun renkli suların bulunması durumunda, renk tonları platin-kobalt standartlarından uzaklaşabilir ve standart metot ile karşılaştırma yapmak çok zor veya imkansız olabilir. Bu gibi sular için farklı renk ölçüm metotları kullanılmalıdır. Renk giderici kimyasallar kullanılmadan önce bu ölçümlerin dikkatlice yapılması gerekmektedir.
Tekstil atık sularında rengin gideriminde birçok fizikokimyasal ve biyolojik prosesler kullanılmaktadır. Bu prosesler genel olarak incelendiğinde, biyolojik yöntemler fiziksel ve kimyasal yöntemlere göre ekonomik ve çevre dostu olması bakımından avantajlıdır. Ancak, yapılan çalışmalarda bu renk giderim proseslerinden sadece tek birinin kullanılmasının çoğu kez yeterli olmadığı, birçok yöntemin bir arada kullanımının teknik ve ekonomik olarak daha uygun olduğu gösterilmiştir. Tekstil proseslerinden kaynaklanan atık sulardan rengin giderilmesinde tercih edilen anaerobik biyolojik arıtma prosesinde rol alan anaerobik mikroorganizmalar, toksik şok yüklemelere karşı oldukça duyarlıdırlar. Bu durum renk giderimini yavaşlatan bir etkidir. Biyolojik arıtım verimini olumsuz yönde etkileyen, ağır metaller, sülfit, sülfür, tuzlar ve diğer bileşenler gibi birçok parametre mevcuttur.
Deri endüstrisi atıksularından çevreye deşarj edilen boyarmaddeler, yeraltı sularından içme sularına veya sulama vasıtasıyla sebze ve meyvelere kadar ulaşabilmaktedir. Fakat kompleks yapıdaki renk verici maddelerin atıksudan giderilmesi çoğu zaman zor olmaktadır. Tek başına bir proses renk giderimi için yeterli olmamakla birlikte birkaç prosesin kombinasyonu kullanılmaktadır.
Renk giderimi için uygulanan prosesler sırasında ortaya çıkan yan ürünler de bazen ana bileşiklerden daha zararlı ve toksik özellikte olabilir. Deri endüstrisi atıksularının arıtılması için birçok farklı metot üzerinde çalışmıştır. Deri endüstrisi atıksularının arıtımı için kullanılan biyolojik yöntemler genellikle tek aşamalı veya çift aşamalı uzun havalandırmalı aktif çamur proseslerini veya ardışık anaerobik-aerobik arıtma proseslerini içermektedir. Üçüncül arıtma prosesleri olarak genellikle basınçlı kum filtreleri ve aktif karbon filtreleri tercih edilmektedir. Fakat kimyasal koagülasyon veya aerobik arıtma gibi konvansiyonel arıtma prosesleri deri endüstri atıksularından rengin giderilmesinde yetersiz kalmaktadır.
Gıda ve içecek endüstrileri içerisinde en fazla renkli atıksu üreten endüstrilerinin başında maya ve alkollü içecek üretimi yapan fabrikalar gelmektedir.
Su Renk Giderici Çorlu, Çorlu Su Renk Giderici, Atık Su Renk Giderici Çorlu, Çorlu Atık Su Renk Giderici, Atık Su Kimyasalları Çorlu, Çorlu Atık Su Kimyasalları, Atık Su Renk Giderimi Çorlu, Çorlu Su Arıtma Servisi Denildiğinde Khan Arıtma Hizmetinizde.