Alüminyum Sülfat
Alüminyum sülfat, Al2(SO4)3 formülüne sahip suda çözünebilen kimyasal bir bileşiktir. Esas olarak içme suyunun arıtılmasında, atık su arıtma tesislerinde ve ayrıca kâğıt imalatında pıhtılaşma ajanı olarak (yükü nötrleştirerek partikül çarpışmasını teşvik eder) kullanılır.
Susuz form, doğal olarak, örneğin volkanik ortamlarda ve yanan kömür madenciliği atık çöplüklerinde bulunan nadir bir mineral millosevichite olarak ortaya çıkar. Alüminyum sülfat ile susuz tuz formunda nadiren karşılaşılır. Heksadekahidrat Al2 (SO4) 3·16H2O ve oktadekahidrat Al2(SO4)3 · 18H2O en yaygın olanları olan bir dizi farklı hidrat oluşturur. Formülü [Al (H2O)6]2(SO4)3·5H2O olarak yazılabilen heptadekahidrat, mineral alunojen olarak doğal olarak oluşur.
Alüminyum sülfat, bazı endüstrilerde bazen şap veya kâğıt yapımcısı şapı olarak adlandırılır. Bununla birlikte, “şap” adı, XAl(S04)2·12H2O genel formülüne sahip herhangi bir çift sülfat tuzu için daha yaygın ve doğru bir şekilde kullanılır, burada X, potasyum veya amonyum gibi tek değerlikli bir katyondur.
Alüminyum Sülfat hangi sektörlerde kullanılır?
- Gıda sektöründe koruyucu
- Hayvan gıdalarında koruyucu
- Kanama durdurucu
- Tıp sektörü
- Tekstil sektörü
- Su arıtma sistemleri
- Boyama kimyasalları
- İnşaat sektörü
- Ziraat ve tarım ilaçları
- Yangın söndürme
Alüminyum Sülfat kullanım alanları (prosesleri) nelerdir?
- Alüminyum sülfat, gıda endüstrisinde E520 koduyla sertleştirici olarak ve bakterisit olarak hayvan yeminde kullanılır.
- Alüminyum sülfat, koku giderici veya kanama durdurucu madde olarak kullanılabilir.
Yaygın bir aşı yardımcısıdır ve aşılama bölgesinde oluşan aşı deposundan antijenin yavaş salınmasını kolaylaştırma işini sağlar.
- Alüminyum sülfat, su arıtmada ve tekstillerin boyanmasında ve basılmasında sabitleyici olarak kullanılmaktadır.
- Su arıtmada, askıda kalan safsızlıkların daha büyük partiküller halinde pıhtılaşmasına ve ardından kabın dibine daha kolay yerleşmesine (veya filtrelenmesine) sağlar. Bu sürece pıhtılaşma veya topaklanma denir.
- Boyama ve baskı kumaşında, jelatinimsi çökelti, pigmenti çözünmez hale getirerek boyanın giysi liflerine yapışmasına yardımcı olur.
- Alüminyum sülfat, alüminyum hidroksit çökeltisini ve seyreltik bir sülfürik asit çözeltisini oluşturmak için hidrolize olduğu için bazen bahçe toprağının pH’ını düşürmek için kullanılır.
- İnşaat sektöründe betonda su yalıtım maddesi ve hızlandırıcı olarak kullanılır.
- Yangın söndürme köpüğündeki köpükleştirici maddedir.
- Aynı zamanda bir yumuşakça öldürücü olarak çok etkili olabilir ve İspanyol sümüklü böceklerini öldürür.
Alüminyum Sülfat Çorlu, Çorlu Alüminyum Sülfat, Metal Kimyasalları Çorlu, Klor Alkali Ürünleri Çorlu, Genel Kimyasallar Çorlu, Alüminyum Sülfat Tekirdağ, Tekirdağ Alüminyum Sülfat Denildiğinde Khan Arıtma Hizmetinizde.